Berit Melin

Ateljé skullen

Intresset för måleri har alltid funnits i mitt liv, och otaliga kurser har det blivit genom åren. Senast gick jag en konstutbildning, 2,5 år, på Fornby konstskola i Falun. Under den utbildningen insåg jag att det var mitt måleri jag ville satsa på.

Med mitt måleri vill jag förmedla en stillhet, en ensamhet, en familj säger någon, ”dina hus är som en familj”  – ja, kanske det. Det blir ofta hus i olika former. Jag är fascinerad av gamla fabriksbyggnader, magasin med sina stora former och små tak, hus som håller på att falla ihop, tycker att det är vackert det som tiden gjort sitt med.

Kommer alltid tillbaka till mina hus, det är stora härliga former, gamla fabriker, magasin, även gamla vinda lador, ja då sätts fantasin igång. Det blir även stilleben då och då, känner att då får fantasin fritt spelrum, försöker hitta det fria måleriet, glädjen, och det upplösta som jag egentligen tycker är det svåraste för min del.

Jag arbetar mest i akryl, ibland tempera, oftast en blandteknik, och lager på lager. Försöker få fram en harmoni mellan färg o form, alltid en utmaning när duken är vit, men spännande! Det är en fantastisk ynnest att få arbeta med måleriet på heltid.

Ateljé:
Västbergs Bygatu 24
795 91 RÄTTVIK

Vägen mot Dalhalla. Öppet hela året efter överenskommelse.

mobil: 076-833 89 19
e-post: berit@ateljeskullen.se

Medlemskap


BUS Bildkonst upphovsrätt i Sverige